Svjetlost mojih ociju

***Bismillahirrahmanirrahim "A srca se,doista, kad se Allah spomene, smiruju." ( Surah Ar Ra'd, 28) ***

29.08.2017.

Mudrosti

Ali Haruki Murakami 1. Svet bez ljubavi je kao vetar iza zatvorenog prozora. Niti možeš da ga dodirneš niti da ga udahneš. 2. Mislio sam da ljudi odrastaju postepeno, malo po malo... Ispostavilo se da nije tako. Odrastaju "preko noći". 3.Ne postoji pogrešno mišljenje. Postoje mišljenja koja se ne slažu sa našim. To je sve. 5. Sve što je nekad bilo sa nama, a potom nestane, iako nestane zauvek, ostavlja prazninu koju nikada ne možemo da zalečimo. 6.Kada se grlimo, delimo svoje strahove. 7. Kada bi svaka osoba verovala u srećan kraj, svet ne bi imao čega da se boji. 8. Bez obzira koliko se trudio, ne postoji način da pobegneš od bola koji osećaš kada si uznemiren. 9. Izražavajte svoja osećanja. Mnogo je gore da ih potiskujete. Nakupljaće se u vama i postaće sve teža. Na kraju ćete umreti. 10. Niko ne voli da bude sam. Ja mrzim da budem razočaran. 12. Iskrenost koju pružamo i primamo, i želja da pomognemo najvažnije su stvari. 13. Praznina će uvek biti popunjena nečim. 14. Kada je ljudima data nada, to im pomaže da žive duže. Bez nade ne postoji "duže". 15. Naša stvarnost je beskrajna borba između onoga što se desilo i onoga šta želimo da zapamtimo. 16.Ne postoji tajna koja jednom neće prasnuti iz srca. 17. Najvažnija stvar nije veliko otkriće koje su drugi shvatili pre vas, već te male misli koje vam dolaze same. 18. Šta je usamljenost? Slična je osećaju kada u kišnoj noći stojiš pored velike obale i gledaš kako se moćni talas spaja s morem. 19. Sećanja nas greju iznutra. Ali nas i jako bole. 21. Svako i sve izgleda lepo kada ih posmatrate sa distance. 22. Često se dešava da najvažnije stvari na svetu počinju trkama. 23.Kretanje u pogrešnom pravcu velikom brzinom gore je nego kad se uopšte ne krećemo. 24. Kada nemate nikog s kim biste podelili vaše usamljene misli, vaše misli počinju da vas dele između sebe. 25.Ako se sve dešava onako kako ste hteli, život će postati dosadan.

Svjetlost mojih ociju
<< 08/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Otkucaji srca moga... La ilahe illa Allah, Muhammedun ResulAllah

Allah Uzvišeni kaže u Kur'anu:
O Vjerovjesniče, reci ženama svojim, i kćerima svojim, i ženama vjernika neka spuste džilbabe svoje niza se. Tako će se najlakše prepoznati pa neće napastvovane biti. A Allah prašta i samilostan je" ( Sura El-Ahzab, 59).

Reci: "Kad bi more bilo mastilo da se ispišu riječi Gospodara moga, more bi presahlo, ali ne i riječi Gospodara moga, pa i kad bismo se pomogli još jednim sličnim."

"U Njega su ključevi svih tajni, samo ih On zna,
i On jedini zna šta je na kopnu i šta je na moru,
i nijedan list ne opadne, a da On za njega ne zna;
i nema zrna u tmimama Zemlje, niti ičeg svježeg niti ičeg suhog, ničeg što nije u Jasnoj Knjizi.(El-En'am, 59)

“I neka se nicega ne boje i neka ni za cim ne tuguju Allahovi sticenici, oni koji su vjerovali i Allaha se bojali.”(Junus 62.-63.)

A one koji vjeruju i dobra djela čine obraduj džennetskim baščama kroz koje će rijeke teći; svaki put kada im se iz njih da kakav plod, oni će reći: "Ovo smo i prije jeli", - a biće im davani samo njima slični. U njima će čiste žene imati, i u njima će vječno boraviti. (Al-Baqara,25)

"Ako vi budete brojali Allahove blagodati, nece te ih nabrojati - Allah, uistinu, prasta i samilostan je." (En-Nahl : 18).

: "A onome koji se Allaha boji, On će izlaz naći." (et Talak, 2)

"A nikada nisam, kad sam Ti, Gospodaru moj, molbu uputio, nesretan ostao. " ( Merjem, 4)

On je s vama gdje god bili, i sve sto radite Allah vidi.` (Hadid,4.)

Dovoljan mi je Allah,nema Boga osim Njega,samo u Njega se uzdam,On je Gospodar Arsa Velicanstvenog("At-Tawba 129")

„Ali srca vaša su poslije toga postala tvrda, kao kamen su ili još tvrđa, a ima i kamenja iz kojeg rijeke izbijaju, a ima, zaista, kamenja koje puca i iz kojeg voda izlazi, a ima ga, doista, i koje se od straha pred Allahom ruši. – A Allah motri na ono što radite.“ (Al Bakare: 74)

"Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako se klanjaju i licem na tle padaju želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku." ( Surah Al Fath, ajet 29)


InshAllah
Znam da jednog dana neću moći čekati... i otići ću da te nadzem i držim svoju ruku u tvojoj.
I kažem ti glasno, da neću odustati, jer želim svijet sa tobom....Kunem se da vrijedi čekati, čekati na znak sudbine.... Ja se ne umaram, ne predajem se i neću odustati.Ova tišina krije toliko puno riječi, ja se neću zaustaviti, i šta god se desi ja ću nastaviti koračati...InshAllah

My hijab=Mylife جابي حيلتي
Moja draga sestro sa svojim hidžabom si ljepša od sunca na oblaku, u svojim stidom si ljepša od sunca.

Mahrama je tvoj ponos, stid,dostojanstvo, pokornost Uzvišenom Allahu, i znak cijelom svijetu da si ti Muslimanka

My hijab=Mylife جابي حيلتي

Sestro muslimanko od Allaha si data, u svilu se umotaj da budes ljepša od kadife i zlata... Da budes čistija od bisera i rose... Da te srećni koraci dunjalukom nose... Ne obaziri se na riječi od jeftinih tijela, jer tvoja ljepota nurom je obavijena

Allah...Allah je Moj Gospodar, Muhammed a.s je moj voljeni Poslanik a Islam moja vjera
Allah... Allah je moj Gospodar i ničim Mu ravnim ne smatram

Gospodaru moj, učini prostranim prsa moja ( Surah ta- ha, ajet 25)

"Koji me storio i na pravi put uputio, i Koji me hrani i poji, i Koji me kad se razbolim liječi, i Koji će mi život oduzeti, i Koji će me poslije oživiti i Koji će mi, žudim za tim, pogreške moje na Sudnjem danu oprostiti!" ( Sura As Šuara, ajet 78-82)

"Sjetih Te se kad nedaca crna ko noc me sazgala, Kad prasnjavi cador prekrio je lice vremena. Tvoje ime izgovorih, dusa mi zajeca, I svaka je briga najednom nestala."

Islam, Islam, Deeni Islam, u srcu si mom moja jedina vjera.
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
202897

Powered by Blogger.ba