11.06.2011 Srebenica- Genocid nad Bosanskim Muslimanima

Bismillah Al rahman Al raheem

U Ime Allaha, Milostibog, Samilosnog

„…Oni će se neprestano boriti protiv vas, da vas ako budu mogli, odvrate od vjere vaše…" (El-Bekare, 217)

Uzvišeni Allah kaže: „Ni Jevreji, ni Krščani nece biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: „Allahov put je jedini pravi put!" A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi, niti odbraniti." (El-Beqare,120)

Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda koji ne vjeruje!" (El-Beqare, 250)

Ya Rabbi, daj sabura i strpljenja majkama, suprugama, sestrama, očevima, i braći, i nagradi njihove najmilije Džennetom. 

Ya Rabbi, neka nam i ovo stradanje Muslimana bude pouka da čuvamo svoju vjeru islam i da budemo istinski Muslimani.

Velikosrpskom agresijom na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine deportirano je i raseljeno mnogo lica,Oko 2.200.000 osoba (1.170.000 su izbjeglice i oko 1.030.000 raseljena lica), što čini više od jedne polovine ukupnog stanovništva Republike Bosne i Hercegovine po popisu stanovništva iz 1991. godine."

Tvornice smrti – koncentracini logori

Suprotno svim međunarodnim konvencijama, a u cilju fizičkog uništenja Bošnjaka i stvaranja etnički čistih teritorija, srpski agresor je od prvog dana okupacije formirao veliki broj koncentracionih logora i zatvora na teritoriju R BiH, Srbije i C.Gore. U njima su izvršeni barbarski zločini nevidjenih razmjera kakve svijet ne pamti. Samao na području opčina Prijedor formirano je čak 57 logora. U cjeloj BiH je napravljeno 653 logora, čak u Srbiji 27, u Crnoj gori 12, u Hrvatskoj 3. Sve ukupno: 695 logora, za koje znamo.

Silovanje

Među najteže oblike genocidnog ponašanja srpskih i hrvatskih vojnika i paravojski svakako se ubraja silovanje Bošnjakinja, njih preko 40.000. Taj strašni zločin je bio jedan od ratnih ciljeva i sredstvo za ubijanje duha i dostojanstva muslimana. "… a ako ih neko siluje, Allah če im, zato sto su bile primorane, oprostiti i prema njma milostiv biti". (En-Nur, 33.)4

Pokrštavanje

Srpska pravoslavna crkva se upotpunosti stavila u izvršavanje genocidnog plana nad ubijanjem duha i ukupnog postojanja Bošnjačkog naroda. Među zločinima koje je posebno ona podupirala i generirala bilo je pokrštavanje muslimana i prevodenje u pravoslavlje. To su radili brojni pravoslavni sveštenici koji su u jednoj ruci drzali Bibliju a u drugoj krvavu kamu. Također je jedan broj katoličkih svečenika isto činio.

Druge posljedice agresije i 11. genocida nad Bošnjacima su:

  • broj poginulih Bošnjaka iznosi više od 200.000 a od toga preko 22.000 djece;
  • broj ranjenih: 240.000, od toga 52.000 djece;
  • broj hendikepiranih 100.600, od toga preko 4.000 djece;
  • broj nestalih lica: 53.600, od toga 28.420 iz Srebrenice i Žepe;
  • broj sela koja su potpuno unistena: 475;
  • broj gradova koji su bili okupirani: 61;
  • procenat ukupnog unistenog stambenog fonda je oko 36%
  • Samo u Srebrenici je za sedam dana, jula 1995.g., ubijeno i odvedeno 10 748 ljudi (uglavnom muškaraca), a ostatak Bošnjačkog stanovništva je protjeran.

 

muslimankaa
The heart has its reason, which reason knows nothing about

Komentariši